Geef Beverwijk z’n eigen lied !

Oproep aan dichters en songwriters: Geef Beverwijk z’n eigen lied!

Er staat nog geen letter op papier; geen noot op de balk, maar één ding is zeker: over een maand heeft Beverwijk een eigen lied. Tijdens ‘Beverwijk uit de kunst (BUK)’ op zondag 6 september zal dit voor het eerst worden uitgevoerd en kan iedereen horen hoe dat klinkt.

Tijd voor muziek! Na de oprichting van de Stadsdichter (2002) en Stadsfotograaf (2007) vinden wij het de hoogste tijd dat deze stad in een treffend lied wordt bezongen. Een lied worden dat bij on- en officiële gelegenheden kan worden gespeeld en natuurlijk ook luidkeels meegezongen. Een lied dat Beverwijk typeert, zonder borstklopperij, zonder mooimakerij, maar warmhartig en raak.

Alle Stadsdichters en kandidaat-Stadsdichters van de afgelopen jaren zijn inmiddels al uitgenodigd om een tekst aan te leveren. Maar de inschrijving staat helemaal open: iedereen kan en mag meedoen. Tijdens BUK zullen alle inzenders (schrijvers, dichters of songwriters) op één van de podia hun teksten voorlezen. Een gerenommeerde singer/songwriter gaat de winnende tekst op muziek zetten en zal deze tijdens BUK ten gehore brengen.

Wat maakt een lied tot Beverwijks Stadslied?

Een lied dat recht doet aan alle tegenstellingen waaraan Beverwijk zo rijk is. Natuurschoon naast fabrieksschoon, zorg naast bedrijvigheid, bluesbands naast klassieke koren, vernieuwend naast bekeken, betrokken naast bijdehand. De duinen naast de polder, de luchten boven de zee, de vele beken. Het vele groen naast het vele asfalt, het bestuur naast zijn bewoners. Hard, hoekig en helder. Dat is Beverwijk.

Je kunt je tekst over Beverwijk inleveren voor 24 augustus bij: stadsdichter@kunstencultuurbeverwijk.nl. Een kleinkoppige jury buigt zich hierover, samen met de uitvoerende muzikanten. Lengte mag drie strofes of coupletten bevatten, plus een refrein. Doe mee! Zet ‘m op!