De Atelierroute van 14 juni 2015 was bijzonder plezierig !

De atelierroutedag op 14 juni was bijzonder plezierig, verrassend, mooi, warm en gezellig.

Hieronder vindt u een aantal foto’s die een indruk geven van hoe plezierig het overal was.

In de Kop van WaZ, van Peter Neijenhoff, prachtige, rustige portretten van mooie, oudere mannen met wit haar en witte baarden. Het boeiende verhaal over de mammoet van Sjanneke van Herpen, een krachtig beeld, gemaakt in Afrika. De tere bloemen, insecten, bootjes en vissen van Lydia Nederlof, liefdevol gemaakt met een goed gevoel voor humor. De eindeloos rollende golven aan de Wijk aan Zeese kust op schilderijen van Jopie Mellema. De sfeervolle zachte landschappen op de schilderijen van Saskia Scheffer. Het heerlijke volle atelier met tere portretjes van Evelien Andrée Wiltens.

De bijzondere werkplaats van Jan Kroeze en Saskia Sluiter, met een enorme variatie aan schilderijen, foto’s, teksten, beelden.

Portretten van toen en nu en subtiele foto’s van gestolen momenten in Sonnevanck van Hans van der Mast en Michel Mulder, een mooie dubbelexpositie bij ISOO. Fantastische experimentele fotografie van Carla Ellens in haar pand Beeldblic. Pastelkleurige aquarellen en krachtige zeefdrukken van Piet de Ridder tussen en op de lijsten, omringd door gezelligheid bij Lijstenmakerij Gladys. Nog meer vrolijkheid en drukte bij Galerie KennemerKunst met Beverwijkse families op de schilderijen van René van der Meulen. Verstilde combinaties van beeld en tekst in de mooie locatie van Jolanda Smits. Kleur, vlechtwerk, een kast vol aantrekkelijke schilderijen en een tafel vol keurig gerangschikte potten verf in de witte werkruimte van Hans van Lieshout. Een expositie in een expositie rondom het lichte atelier en de schitterende tuin van Jacqueline Hoenselaar: indrukwekkende schilderijen met haar eigen zoektocht als thema en diverse werken van leerlingen. Een feest van herkenning: de tere kleuren en eigen stijl van Paula Limmen in haar aansprekende beelden en schilderijen. Prachtige complete serviezen, verschillende kleurige tulpvormen, met zorg en aandacht gemaakt en gedecoreerd in speciale motieven in het atelier van Myra Huys. Abstracte schilderijen, met een uitzonderlijk goed gevoel voor kleur en beeld gemaakt door Janine van Stiphout, in combinatie met beelden van gastexposant Ans Pirovano in Paviljoen Westerhout. De ongedwongen sfeer in het atelier van Erik Sok en Ellen van Putten, de enorme veelzijdigheid van hun werk, de indrukwekkende balpentekeningen van dagelijkse gebeurtenissen en de kauwtjes van Ellen en de maatschappijkritische werken, met humor, van Erik: altijd een hoogtepunt in de route. De foto’s keurig op een rijtje op ezels tussen de vele artikelen in de winkel van Jan Doetjes, maken van het geheel een vrolijke boel. In het heldere atelier van Mica Zonneveld staat een prachtige opstelling van beelden in een gedurfde combinatie van diverse steensoorten en keramiek met wol en metaal.

Foto’s staan in volgorde van bovenstaande tekst

(klik op de foto als u een grotere versie wilt bekijken)

foto (3)

sjanneke

lydia2lydia

jopie1jopie3jopie2

saskia2saskia1

evelien1evelien2evelien3

saskiajan

hans en michel1hans en michel2

carla

piet1piet2

rene1rene2

jolanda1jolanda2

hans1hans2

jacqueline1jacqueline2paula2paula1paula3paula4

myra1myra2

JanineAnsJaninejanine2janine

erik en ellen1erik en ellen6erik en ellen5erik en ellen2erik en ellen3erik en ellen4

jan

mica