Verkiezing nieuwe stadsfotograaf 2013-2014

Verkiezing nieuwe stadsfotograaf

Jouw oog dat Beverwijk beziet

Is de kou uit de lucht en dient de lente zich schoorvoetend aan? Dan is het tijd voor een nieuwe Stadsfotograaf. Pak je toestel of je mobiel en maak je op voor de jaarlijkse verkiezing. Op donderdagavond 21 maart wordt in café Camille de nieuwe Stadsfotograaf van Beverwijk gekozen. De werkgroep fotografie van stichting Kunst & Cultuur Beverwijk nodigt iedereen van harte uit om mee te dingen naar deze titel. Vaak hoort de werkgroep geluiden dat mensen die toch redelijk goed kunnen fotograferen, van deelname zouden afzien omdat de felbegeerde titel te hoog zou zijn gegrepen. Zonde! En niet slim. Het is namelijk sowieso spannend om mee te doen. Als inzender zie je die donderdagavond je ingezonden foto’s op groot scherm voorbijkomen, terwijl professionele fotografen hun toelichting en mening geven. De vakjury bestaat uit Hans van der Mast en Michel Mulder, twee fotografen die hun sporen in het professionele circuit hebben verdiend. Maar mocht je het daarentegen Spaans benauwd krijgen van dit idee, dan kun je die avond ook volstrekt anoniem blijven. Daarnaast wil de organisatie nog eens benadrukken dat de camera waarmee wordt gefotografeerd niet echt van belang is. Inzenders moeten zich niet laten weerhouden door het al dan niet beschikken over professionele apparatuur. Ook met een mobiel vallen goede foto’s te produceren. Het gaat om jouw kijk, jouw visie, jouw oog dat Beverwijk beziet. De werkgroep is benieuwd naar jouw werk. Zet je schroom opzij en doe mee.

Meer weten? Wil je weten of je werk geschikt is? Of wat er precies van een Stadsfotograaf wordt verwacht? Donderdag 28 februari is er een informele info-avond in de koffiecorner, café d’entree, in het Kennemer Theater/Centrum van de Kunsten en de bibliotheek. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie.

Vragen kun je ook stellen per mail aan stadsfotograaf@kunstencultuurbeverwijk.nl Dit is ook het adres waar de foto’s naartoe gemaild moeten worden. Graag 3 à 5 foto’s waaronder minimaal 1 foto in zwart/wit. We zouden het zeer op prijs stellen als je 1 foto van de Wijkertoren zou willen insturen. Dit in verband met ons nieuwe Wijkertorenproject. Per keer niet meer mailen dan totaal 8 MB. Uiteraard dienen de foto’s gemaakt te zijn in Beverwijk. Straten, situaties en bewoners zo origineel of eigenzinnig mogelijk vastleggen, dat is wat de organisatie graag wil. Insturen kan tot 15 maart. De verkiezing is donderdagavond 21 maart, aanvang 21.00 uur, café Camille in Beverwijk. Iedereen is welkom. Zie ook www.kunstencultuurbeverwijk.nl