2003 Atelierroute ‘Wegens succes geprolongeerd’ persbericht

Wegens succes geprolongeerd: de 1e Beverwijkse kunstroute

Vorig jaar zat alles mee. Een heldere zomerzondag, een licht briesje, 15 enthousiaste kunstenaars en 450 nieuwsgierige fietsers: de 1e Beverwijkse kunstroute was zonder meer een succes. De stichting Kunst & Cultuur Beverwijk organiseert daarom ook dit jaar in samenwerking met het SBK Kunstcentrum een open atelierroute. Zondag 15 juni kan iedere belangstellende van ’s morgens tien tot ’s middags vijf uur op bezoek bij kunstenaars die in deze regio wonen en werken. Zij openen één dag de deuren van hun atelier, huis of tijdelijk optrekje om hun werk te laten zien. De route voert door Beverwijk, Wijk aan Zee en Velsen-Noord. Dit jaar zijn er 22 deelnemers waaronder schilders, keramisten, fotografen en beeldhouwers.

De hele dag kan men fietsen, autorijden, of zo men wil, wandelen langs de ateliers van de gastvrije kunstenaars. Er is geen begin- of eindpunt: men kan overal aanhaken. Onderweg zijn er verschillende poëtische en muzikale verrassingen. De dag wordt rond 16.00 uur afgesloten met een muzikaal optreden van Dock Side in het Kennemer Theater, waar beeldend kunstenaar Piet de Ridder gedurende een hele maand met zijn werk exposeert. Café Camille ontvangt de hele dag vermoeide, dorstige fietsers, is vanaf 10.00 uur geopend en is tevens expositieruimte voor schilder Jan Kroeze uit Velsen-Noord.

De folder/route kan na maandag 26 mei worden opgehaald bij de openbare bibliotheek in Beverwijk, muziekhandel Molenaar, het Kennemer Theater, Sonnevanck en café Camille, maar ligt ook op de dag zelf, zondag 15 juni, vanaf 10.00 uur bij het SBK Kunstcentrum, Koningstraat 75 te Beverwijk en bij hotel Sonnevanck in Wijk aan Zee. Om 17.00 uur is de kunstroute afgelopen. Daarna is een deel van het werk van 11 tot en met 28 juni nog te bezichtigen in het SBK Kunstcentrum.