FmFsqk9

Culturele prijs voor ‘de man die je nooit in de steek laat’

Kordaat, snel, slim, betrouwbaar, praktisch, optimist. Wat is hij niet?

Duizendpoot Michiel Jansen mocht afgelopen zondag tijdens BUK de Dick Bestenbreurtrofee in ontvangst nemen. Deze prijs hebben we enkele jaren geleden in het leven geroepen speciaal voor mensen die vooral achter de schermen hun onschatbare bijdrage leveren aan het culturele klimaat in de IJmond.

Voorzitter Jeroen de Wilde en bestuurslid José Schuijt staken afgelopen zondag tijdens BUK op het hoofdpodium de loftrompet over Michiel Jansen. Tientallen vrienden en bekenden zwaaiden met zonnebloemen om hun woorden kracht bij te zetten. Iedereen en elke club die culturele plannen uitvoert kan op hem steunen. Of dat nu Zee van Staal is, de Stichting Beeldende Kunst Manifestatie Heemskerk, de Zeepkistenrace, het Zomerpodium, Beek als Bron, Hemel op Aarde en afgelopen zomer nog Midzomernachtsdroom: Michiel is erbij.

Jansen is de vijfde op rij die deze prijs in ontvangst mocht nemen. Jan Camfferman, Han Veldhuijs postuum, Jan van der Linden en Debora Vollebregt gingen hem voor. De trofee is genoemd naar Dick Bestenbreur, overleden in 2004, die altijd bescheiden en op de achtergrond bergen werk verzette voor een levendig cultureel en kunstzinnig klimaat in de IJmond. Met deze prijs wordt zijn naam levend gehouden en wordt iedere twee jaar een bijzondere man of vrouw geëerd.