2007 Atelierroute ‘Back to Basic’ persbericht

Opnieuw verrassende kunstroute langs 25 ateliers in Beverwijk

Back to basic

BEVERWIJK- Terug naar de bron. De Beverwijkse kunstroute die dit jaar voor de zesde maal wordt georganiseerd, staat in het teken van eenvoud. Dit wordt nog eens onderstreept door de uitgave van een speciale Kunstkrant. Geheel gedrukt in zwart-wit. Zondag 10 juni stellen alle professionele beeldende kunstenaars uit Beverwijk, Wijk aan Zee en Velsen-Noord hun ateliers of woningen open voor publiek. Van ’s morgens 10.00 uur tot ’s middags 17.00 uur wordt iedere belangstellende hartelijk verwelkomd.

Cadeautje

De eenvoud mag dit jaar dan centraal staan, dat neemt niet weg dat de kunstroute zich ontwikkelt tot een grootscheepse happening. Behalve de route zelf, zijn er twee exposities verbonden aan de route en een heuse workshop voor kinderen en volwassenen. Bovendien hebben bijna alle kunstenaars speciaal voor deze dag kunstwerkjes gemaakt die zij in hun atelier voor een heel zacht prijsje te koop aanbieden. Een soort cadeautje dus. Mooi meegenomen. Een expositie van deze werkstukken is de hele maand juni te bezichtigen bij De Kunstuitleen in Westerhout aan het Westerhoutplein in Beverwijk. Ab Jongmans is dit jaar aan de beurt voor een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk. De hele maand zijn zijn aanstekelijke, kleurige doeken te bewonderen in het Kennemer Theater.

Neem de tijd

Een Zee van Staal is zoals altijd onderdeel van de kunstroute. Dit jaar geeft kunstenaar Piet Vos op deze locatie in Wijk aan Zee workshops voor kinderen en volwassenen. Neem de tijd, want wie eenmaal naar Piet luistert, is verloren. Hij weet benijdenswaardig veel over de beelden van Een Zee van Staal en weet zijn kennis onderhoudend over te brengen.

Wat let u? Pak zondag 10 juni de fiets, de auto, of de bus. En maak schaamteloos gebruik van de gelegenheid om bij de kunstenaars naar binnen te stappen en hun kunstwerken te bewonderen. Aan hun zal het niet liggen. Zij nemen de hele dag de tijd voor u.

Gewoon zwart-wit.

De Kunstkrant is sober en strak van vormgeving. Deze speciale uitgave voor de kunstroute bevat uitgebreide portretten van de deelnemende kunstenaars en hun werk. Met een heuse crypto, de kunstkraker. En natuurlijk een duidelijke plattegrond van de hele route. De krant verscheen afgelopen week in een oplage van 10.000 stuks en werd huis aan huis verspreid in een groot gedeelte van Beverwijk, Wijk aan Zee en Velsen Noord. Niets gezien? Geen nood. Haal hem op bij een van de twintig locaties waar een flinke stapel is gebracht, zoals het Kennemer Theater, Cultureel Café Camille, galerie Kennemer Kunst, de bibliotheek, Sonnevanck en Kop van Waz .

poster kunstroute 2007