2014 WAT ? Working Apart Together, groepsexpositie Grote Kerk

Beverwijkse kunstenaars doen WAT;  doen wat ?

WAT Working Apart Together

Van kunstenaars gaat het verhaal dat zij het liefst alleen werken. Solisten zijn het, eigenzinnig en onafhankelijk! Dat is tenminste het cliché. Of dat in de praktijk ook werkelijk het geval is, is nog maar de vraag. In ieder geval gaat deze vooronderstelling nu even niet op voor de Beverwijkse kunstenaars van de Atelierroute. Tientallen kunstenaars hebben de afgelopen zomer in duo’s of trio’s innig samengewerkt. De resultaten van deze onverwachte samenwerkingsverbanden zijn de hele maand oktober te zien in De Grote Kerk van Beverwijk.

De werkgroep beeldende kunst van stichting Kunst & Cultuur Beverwijk kwam voor de jaarlijkse Atelierroute op het idee WAT ofwel Working Apart Together. Ieder jaar stellen de kunstenaars afzonderlijk in hun eentje hun ateliers open voor bezoek. Waarom altijd solo? Waarom niet een keer in elkaars werk duiken en samenwerken, zo was het idee. Ga voor deze editie van de Atelierroute een samenwerkingsverband aan met een collegakunstenaar. En onderzoek of dit tot nieuwe en mooie resultaten leidt. Deze uitnodiging en aanmoediging werd enthousiast ontvangen. Kunstenaars van verschillende disciplines hebben de afgelopen maanden van elkaar geleerd, hebben elkaars technieken en inspiratiebronnen besproken en gingen vervolgens dapper aan de slag. Zo werkten een fotograaf met een schilder en een beeldhouwer, een vormgever met een schilder en een hoedenontwerpster met een schilder en een keramist. Vanaf zondag 5 oktober kan ieder met eigen ogen de resultaten zien en beoordelen wat WAT heeft opgeleverd. Spannend!

De tentoonstelling ‘WAT’ is te bezichtigen in de Grote Kerk van zondag 5 oktober t/m zondag 26 oktober, van woensdag t/m maandag van 16.00 tot 22.00. Deelnemers zijn: Jan Kroeze met Paula Limmen en Saskia Sluiter; Ginny Bartholomée met Marianne Schouten en Annet Verplanke; Carla Ellens; Peter Schelvis; Rob Daniëls met Ellen van Putten en Erik Sok; Lia Burger met Jan Doetjes en Mica Zonneveld; Daphne Brasser met Susanne Slings; Jacqueline Hoenselaar met Myra Huijs en Jolanda Smits; Annette Koek; Peter Neijenhoff met Piet de Ridder.

expo WAT